Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PTC


Az online pénzkereseti lehetőségek közül a legegyszerűbb a PTC oldalak használata. Nem igényel semmilyen képesítést és nem is vesz el túl sok időt, bár nem is ezzel lehet a legtöbbet keresni.

Azt ajánlom, ha ezt elkezditek, rögtön egyszerre több oldalra is regisztráljatok, mert különben nem lehet igazán számottevő összeget keresni. Amitt a legtöbb, enyémhez hasonló témájú oldalakon nem mondanak el, hogy magával a hirdetés nézegetésével minimális összeget lehet csak keresni. Amivel viszont ezt az összeget akár meg is százszorozhatod, az az ún. referal-ok gyűjtése (emberek, akik a te meghívóddal regisztráltak az oldalra). Ezért azt ajánlom, mindenki hívja meg ismerőseit, rokonait, barátait, ossza meg a saját link-eit, mert ha csak 10-15 ember úgy dönt, hogy "alattad" dolgozik, már megéri a pénzbeli juttatás. Ami fontos, hogy miután sikerült pár referal-t szerezned, te ne hagyd abba az ad-ok nézését, mert ahhoz, hogy megkapd a referal-ok után a pénzt, neked is meg kell nézned egy bizonyos számú hírdetést naponta.

Na és akkor lássuk hogyan is működnek ezek az oldalak. A felsorolt weboldalakra mindre ingyenes a regisztráció és ingyenesen végezhető rajta a feladat is. Mindegyik oldal különbözik valamennyire ezért külön-külön is leírom majd, hogy kell használni őket, de amit általánosságban tennünk kell:

  • Regisztrálunk az oldalra, majd a megadott e-mail címünkre küldenek egy levelet, mellyel aktiválhatjuk a        felhasználói fiókunkat
  • Aktiválás után hozzá is kezdhetünk a hirdetések (angolul: ad) nézegetéséhez
  • Miután rákattintunk egy hirdetésre a link átirányít minket az oldalra ahol a hirdetés található
  • Itt először bizonyítani kell, hogy nem egy robot vagy, amihez mindössze rá kell kattintani egy képre, vagy meg kell oldani egy captcha-t (egy képen látható szöveget kell begépelni)
  • Ha ez megvan meg kell várnunk, amíg az oldal visszaszámol (ez hirdetésenként és oldalanként változó, 3     másodperctől terjedhet fél/egy percig is, de ez alapján nő az összeg is ami jár érte)
  • Ezek után meg is vagyunk mindennel és az ígért összeg már rajta is van a felhasználói fiókunkon

Tudnivalók, tippek, tapasztalataim:

  • FONTOS!!! A legtöbb felsorolt oldalon el kell érni egy bizonyos limitet, hogy ténylegesen kikérhesd a pénzed. Ez a legtöbbször nem túl sok (5-10 $), valamint rendelkezned valamilyen internetes számlával, amelyre átutalhatják a pénzed. Ha nem rendelkezel ilyennel, én a PayPal-t ajánlom, ugyanis azt manapság már szinte mindelhoz használhatod fizetésre, valamint onnan egyszerűen és biztonságosan átutalhatod pénzed saját bankszámládra. Itt tudsz regisztrálni PayPal-ra, ez is teljesen ingyenes.
  • A PTC oldalak mindegyike lehetőséget kínál rá, hogy másokat is meghívj egy saját meghívóval és az ő  kattintásaikért is pénzt kapj. A részesedés oldalanként változó, de sok helyen 50 vagy akár 100%-os is lehet, vagyis a teljes összeget amit a meghívottad keres, te is megkapod. Aki valóban sokat keres ezeken az oldalakon, a pénze nagy részét ebből gyűjti, ezért ajánlom a barátok/családtagok/ismerősök meghívását is.
  • A fent említett ok miatt azt ajánlom ne adjátok fel pár nap után. Próbáljatok türelmesek lenni hiszen nem vesz sok időt igénybe, ráadásul nem is kell ténylegesen semmit csinálni, így megoldható a dolog rádió/TV/zenehallgatás közben. 
  • Ezek az oldalak bár ingyenes használhatóak, lehetőség van prémium csomagot vásárolni, amellyel megnő a hirdetésekért fizetett összeg, és egyébb juttatásokkal is jár. Ez csábítónak tűnhet, de én csak akkor ajánlom ennek a megvételét, ha már megkerestünk az oldalon annyi pénzt, amivel kiválthatjuk, ugyanis így ténylegesen nincs kárunk belőle.

Ajánlott PTC oldalak:

ClixSense

Az egyik legjobb és legnagyobb PTC oldal jelenleg. Elég sok a hirdetés, valamint lehetőség van más "munkákra" is (pl. crowdsourcing munkák, kérdőívek). Bónuszként található grid (egy kép felosztva kisebb négyzetekre, amelyre rákattintva lehetőségünk van különböző nyereményekre) is, amivel akár 10 $-t is nyerhetünk. Kifizetési limit 8$, amit néhány referal-al elég könnyű összegyűjteni kb. havonta (persze több referal-al ennél jóval többet is).

Itt tudtok regisztrálni ClixSense-re

Regisztráció után a "View Ads"-ra kattintva tudtok hirdetéseket nézni. Miután rákattintasz egy Ad-ra, átrak egy másik oldalra, itt a böngésző tetején megjelenik majd néhány kép. Rá kell kattintani a macskát ábrázolóra, majd megkezdődik a visszaszámlálás (ez idő alatt az oldalon kell maradni). Ha vége, kiírja, hogy a pénz jóvá lett írva az accountod-ra (felhasználói fiók), ekkor bezárhatod az oldalt és kezdheted a következőt.

NeoBux

A Neobux is a legnagyobb és legtöbbet látogatott PTC oldalak egyike, sokan a PTC királyának nevezik. Rengeteg felhasználó, rengeteg kifizetett pénz, és remek referal program. A kifizetési minimum először 2$, majd minden kifizetés után nő 1-el, amíg el nem éri a 10$-t, onnantól kezdve nem változik. Grid nincs, helyette minden egyes Ad után amit megnéztünk kapunk egy Bonus Pack-et, ami 3 nyerési lehetőséget tartalmaz. Ezeket felhasználva van lehetőségünk nyerni. Ezeket 90 percen belül fel kell használni, különben eltűnnek! 

Itt tudtok regisztrálni NeoBux-ra

Miután regisztráltatok a +View Advertisement" gombra kattintva találjátok a hirdetéseket. A kiválasztott Ad-ra rákattintva megjelenik egy piros pont, erre kell kattintani, hogy átdobjon a hirdetésre. Itt meg kell várni amíg a neobux felirat O betűjén betöltődik a csík, és kész is vagytok. A fent említett Bonus Pack-okat szintén itt tudják felhasználni, az Ad-ok alatt találtok egy nagy zöld négyzetet AdPrize felirattal, és egy számmal, ami mutatja hány lehetőségetek maradt még. Erre kattintva tudjátok megnézni a bónusz Ad-okat.