Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Online kérdőívek

A PTC munkákhoz hasonlóan, az online kérdőíveknél sincs szükségünk semmire egy e-mail címen kívűl. A különbség csupán a munka gyakoriságában és az igénybe vett időben van, mivel kérdőíveket legtöbbször nem fogunk naponta kapni.

Itt is erősen ajánlom, hogy a lehető legtöbb oldalon regisztráljunk, és naponta kétszer-háromszor nézzünk rá az e-mail-ünkre, hátha küldtek értesítést egy új közvélemény kutatásról. A legtöbb oldalon meg kell adni pár alapadatot, valamint kitölteni néhány próbakérdőívet (néhány helyen már ezekért is fizetnek), amely alapján tudni fogják, milyen témában kérhetik a véleményed. Véleményem szerint érdemes mindig őszintén válasszolni, mert néha ismétlődő kérdéseket is kaphattok, amelyre ha nem ugyanazt a választ adjátok, kiszűri a rendszer és megvonhatja a további kérdőívek küldését.

Sajnos ezzel a munkával sem lehet meggazdagodni, viszont tényleg szinte a semmiért kapod a pénzt, ráadásul mivel a kérdőívek többségét tényleges cégek állítják össze, akik például kíváncsiak a véleményedre egy új termékükkel kapcsolatban, így lehetőséged van a saját véleményed szerint befolyásolni a dolgokat. Az online kérdőivek kitöltése, hosszától függően, kb. 5-20 perc, és ezért kb. 0,5-5 $-t kaphatunk. A legtöbbször a pénzt csak a kérdőív kiértékelése után kapjuk meg, ez lehet akár 2-3 hét is. 

Tudnivalók, tippek, tapasztalataim:

  • Bár létezik néhány magyar oldal is, ahhoz, hogy minél több helyről kapjunk kérdőívet nem árt az alapfokú angol tudás (legalább annyi, hogy a kérdéseket és a válaszlehetőségeket értelmezni tudjuk).
  • FONTOS!!!: Ahogy a PTC oldalakon, itt is el kell érned egy kisebb kifizetési limitet, hogy ténylegesen lekérhesd a pénzed, valamint itt is szükséged lesz egy internetes számlára. Ha még nem rendelkezel ilyennel a PayPal-t ajánlom, mert azt manapság már szinte mindenhol elfogadják, és biztonságosan, könnyen átutalható a pénzed saját bankszámládra is. Itt tudsz regisztrálni PayPal-ra.
  • Legyetek türelmesek, nem kell megilyedni, ha a regisztráció után akár hetekkel se kaptatok kérdőívet. Előfordul, hogy hetekig nem kaptok semmit, majd egy hét alatt 5-6-ot is küldenek mert épp akkor van szükség a te véleményedre. Ráadásul a regisztráció után nincs más dolgunk, mint naponta párszor megnézni az e-mail fiókunk (amit legtöbben amúgy is megteszünk).